A tészta “csodája”

Hitelesség és hagyomány olasz Budapest

Autentikusság és tradíció

A tészta Olaszországban az autentikusság és a tradíció szinonímája. Akár gyorsan akarunk enni, akár nagyobb vacsorát szervezünk, a tészta nem hiányozhat az asztalról. Ennek több oka is van, de főleg azért ennyire fontos a tészta mert tápláló de ezzel egyidőben könnyen emészthető. Több óráig biztosít energiát szervezetünknek, anélkül, hog elnehezítene minket. A konyha egyik csodája? Igen, a friss olasz tészta pontosan ez. És mi büszkék vagyunk erre.

Műhelyünkben a tésztakészítés napi folyamat, ami tiszteletben tartja ezt a csodát: olasz durumbúzadara, friss alapanyagok és sok szenvedély. Az összes tésztánkat bronzformákon extrudáljuk, nem használunk színezékeket és tartósítószereket. A szószainkat minden nap frissen készítjük, régi, hagyományos edényekben, pont, mint otthon. Amikor megrendeltek egy fogást, a friss tészta pár perc alatt megfő a forró vízben, fejest ugrik a szószba, átveszi az ízeit és végül a tányérotokra kerül. Így, ahogy van, egyszerűen és autentikusan.

Hagyományos termék

Olaszországban a durumtésztát gyakran szárazon lehet megtalálni a boltokban. A tészta kiszárításához fél-ipari folyamatok szükségesek, amik a kiszárítás ellenére nem változtatják meg a tulajdonságait, így hosszabb eltarthatóságot biztosítanak. A friss tészta, rövid eltarthatósággal de tele ízekkel, még mindig az olasz hagyomány megkülönböztető eleme, amit büszkén visznek tovább az egész országban kis műhelyek és boltok, amik minden nap limitált számban alkotnak kulináris gyöngyszemeket vásárlóiknak. Ez a gyakran helyi tradíció csak a kis műhelyek mindennapos munkájának köszönhetően maradhat fent.

A 2Spaghiban így visszük tovább ezt a hagyományt Olaszországtól távol. Az az álmunk, hogy mindenhová elvigyük ezt a hagyományt, amit Olaszországban már sok műhely képvisel. Amikor egy tál friss tésztát kóstolunk meg, akkor egy majd 2000 éves hagyományt kóstolunk meg. Ez a hagyomány a búzatermesztésben született és az olasz konyha fantáziájában növekedett, egészen napjainkig.

Hálásak vagyunk ezért a hagyományért, ezért tiszteljük és próbáljuk terjeszteni.

Árban is egyszerű étel

Aki otthon készíti tudja, hogy a friss tészta munkát és szenvedélyt igényel, de azt is lehetővé teszi, hogy nagy költekezés nélkül étkezzünk.

Műhely és bolt vagyunk, így a napi tésztakészítésnek köszönhetően eleget tehetünk igényeiteknek, miközben alacsonyan tartjuk árainkat. Ennek az az eredménye, hogy a 2Spaghiban egy kiadós tányér (200 gramm!) tészta érzékelhetően kevesebbe kerül, mint egy étteremben.

Ugyanígy, nálunk az is lehetséges, hogy még kevesebbet költsetek, ha otthon akartok enni: egy kis friss tészta, egy kicsi a kedvenc szószotokból. Nektek csak vizet és sót kell hozzáadni. A ti és a vendégeitek örömére.

Gyorsaság

Ma már nagyon megváltozott az élet tempója, pozitívan és negatívan is. Az evésnek (és a főzésnek) még mindig az együttélés és az ismerkedés pillanatának kéne lennie, ezért nem lehet gyors tevékenység.

Ennek ellenére mind tudjuk, mi történik, amikor az életünk megtelik tennivalókkal és sosincs elég időnk: szükségessé vált gyorsan főzni.

Kettő-öt perc: ez a főzési ideje a 2Spaghi tésztáinak. Mi próbálunk nem sietni de abban az esetben, ha nektek nincs sok időtök, biztosak lehettek abban, hogy velünk elégedettek lesztek! Pár perc és a tésztátok elkészül, frissen és autentikusan.

Olasz vendégszeretet

Mi a titkos hozzávaló? Miért ilyen finom mindig a mi tésztánk? A vendégszeretetben rejlik a különbség.

A 2 Spaghiban a vendégszeretet nem másodlagos, egyike a legfontosabb hozzávalóknak. Az olaszosság szinonímája a vendégszeretetnek, mert Olaszországban egyvalamit megtanultunk az évszázadok során: egy vendég nem csak a szájával eszik, hanem a szemével, a fülével és az orrával is. Az étel mindig együttélés.

A tészta előtt nálunk mindig egy mosoly fogad, és reméljük, hogy az ízeken kívül az őszinte szenvedélyt sem fogjátok elfelejteni.