Az igazi friss olasz tészta

Az igazi friss olasz tészta

Tésztáink

Műhelyünkben naponta gyártunk friss rövid, hosszú, töltött és teljes kiőrlésű tésztákat. A tésztának, mint minden friss terméknek, alacsony hőmérsekleten pár napos az eltarthatósága. Emiatt a gyártás folyamatos és a napi keresleten alapul. Soha sem tesszük el a tésztát vákumban vagy védőgázban, hogy ne változtassuk meg az ízét vagy a tápértékét. A fő alapanyag a jó, friss tésztához, ami jól bírja a főzést, az őrölt durumbúzadara.

A durumbúza

A durumbúza garantálja az állagot és az ellenállást a tészta feldolgozása és főzése során. A durumbúza rostban, vitaminokban és fehérjében gazdag gabona, aminek tökéletes a vízfelvevő képessége. A glikémiás indexe jelentősen alacsonyabb, mint a közönséges búzából készült liszteké. Az energia felszívódása éppen ezért fokozatos, így elkerülhetjük a hirtelen vércukorszint csökkenést a nap folyamán.

A 2 Spaghiban csak őrölt olasz durumbúzadarát használunk. Ez a lisztváltozat kiemelkedik sárga színével és szemcsés állagával.

Összetevők

 • Őrölt olasz durumbúzadara
 • Víz
 • …és semmi más

Elkészítés

Tésztáinkat kézzel vagy extrudálással gyártjuk. Kis műhely vagyunk, ezért olasz tésztakészítőgépeket és csak bronz extrudálóformákat használunk, amik biztosítják a tészta állagát és megfelelő érdességét. Ezek nem másodlagos részletek, hanem alapvetőek ahhoz, hogy igazi olasz tésztát kóstolhassunk, ami megfelelően van főzve és jól kiegészíti a szósz.

Tojásos tészták

A tojásos tészta talán az egyik leghíresebb olasz első fogás a világon. A 2Spaghiban tojásos tagliatellét, tagliolonit és értelemszerűen sokféle raviolit készítünk, amik szintén tojásosak.

A tojás még jobb állagot és tápanyagot ad a durumbúzadarához, sárgábbá, fényesebbé és rugalmasabbá téve a tésztát.

Tojásos tésztáink összetevői

 • Őrölt olasz durumbúzadara
 • Pasztörizált egész tojás
 • …és semmi más.

Elkészítés

A tagliatellét és a tagliolinit géppel készítjük, majd bronzformákon extrudáljuk mint minden más hosszú tésztát.

Töltött tészták

Egy friss raviolo töltelékének felfedézése az ajándéknyitáshoz hasonló élmény. Amikor eltávolítjuk az első réteget, minden a szív és az ízek felé fordul, amik majd elárasztják a szánkat.

Töltött tésztáink elkészítésénél legfőbb célunk, hogy kiegyensúlyozott ízeket alkossunk, de a tészta sem lehet kevesebb: elég erősnek kell lennie, hogy kibírja a forró vizet de simának, puhának és könnyűnek is.

Hozzávalók

 • Őrölt olasz durumbúzadara
 • Pasztörizált egész tojás
 • A töltelék hozzávalói, úgymint: ricotta, spenót, sonka, sütőtök, friss pesztó, körte és gorgonzola, erdei gomba, szarvasgomba, párolt marhahús…
 • …minden nap más!

Elkészítés

A raviolik és a tortellik tojásos tésztából készülnek, amit megfelelő vastagságúra nyújtunk, különböző töltelékekkel megtöltünk, végül a széleit lezárjuk. Gyors és precíz mozdulatokból áll össze ez a rituálé, és a tésztakészítő kezén múlik minden egyes raviolo vagy tortello végső formája. Mi szeretünk különböző formákat látni a tányéron: ez az igazi kézművesség.

Teljes kiőrlésű tészták

Régen a tészták teljes kiőrlésű vagy kevéssé finomított lisztből készültek. A teljes kiőrlésű búzadara feldolgozása bonyolultabb, de mindenki tudja, milyen előnyökkel jár egy kiegyensúlyozott étrendben: a teljes kiőrlésű durumdara rostokban gazdag, amik a korpában, vagyis a külső rétegben találhatók meg, ami fontos ásványi sókat is tartalmaz.

Hozzávalók

 • 100% teljes kiőrlésű olasz durumbúzadara
 • Víz
 • …és semmi más!

Elkészítés

Mind a hosszú, mind a rövid teljes kiőrlésű tésztákhoz -melyeket bronzformákon extrudálunk- pont a megfelelő mennyiségű vizet kell adni, hogy géppel dolgozható legyen, de ne legyen túl nedves. Ezt a munkát ugyan nem rég óta, de annál nagyobb szenvedéllyel végezzük nap mint nap, hogy olyan tésztát kínálhassunk, mint hajdanán volt, kompromisszumok nélkül. A legjobb teljeskiőrlésű tésztaformák a bucatini és a fusilli.

Asztalhoz!

A friss tésztának gyors főzésre van szüksége. Éppen ezért nálunk csak pár percet kell várnod a tésztádra, ráadásul tésztáinkkal és szószainkkal hosszú előkészítés nélkül lehet kész vacsorád otthon.