Az igazi friss olasz tészta
Tésztáink
Műhelyünkben naponta gyártunk friss rövid, hosszú, töltött és teljes kiőrlésű tésztákat. A tésztának, mint minden friss terméknek, alacsony hőmérsekleten pár napos az eltarthatósága. Emiatt a gyártás folyamatos és a napi keresleten alapul. Soha sem tesszük el a tésztát vákumban vagy védőgázban, hogy ne változtassuk meg az ízét vagy a tápértékét. A fő alapanyag a jó, friss tésztához, ami jól bírja a főzést, az őrölt durumbúzadara.
A durumbúza
A durumbúza garantálja az állagot és az ellenállást a tészta feldolgozása és főzése során. A durumbúza rostban, vitaminokban és fehérjében gazdag gabona, aminek tökéletes a vízfelvevő képessége. A glikémiás indexe jelentősen alacsonyabb, mint a közönséges búzából készült liszteké. Az energia felszívódása éppen ezért fokozatos, így elkerülhetjük a hirtelen vércukorszint csökkenést a nap folyamán.
A 2 Spaghiban csak őrölt olasz durumbúzadarát használunk. Ez a lisztváltozat kiemelkedik sárga színével és szemcsés állagával.
Összetevők
- Őrölt olasz durumbúzadara
- Víz
- …és semmi más
Elkészítés
Tésztáinkat kézzel vagy extrudálással gyártjuk. Kis műhely vagyunk, ezért olasz tésztakészítőgépeket és csak bronz extrudálóformákat használunk, amik biztosítják a tészta állagát és megfelelő érdességét. Ezek nem másodlagos részletek, hanem alapvetőek ahhoz, hogy igazi olasz tésztát kóstolhassunk, ami megfelelően van főzve és jól kiegészíti a szósz.
Tojásos tészták
A tojásos tészta talán az egyik leghíresebb olasz első fogás a világon. A 2Spaghiban tojásos tagliatellét, tagliolonit és értelemszerűen sokféle raviolit készítünk, amik szintén tojásosak.
A tojás még jobb állagot és tápanyagot ad a durumbúzadarához, sárgábbá, fényesebbé és rugalmasabbá téve a tésztát.
Tojásos tésztáink összetevői
- Őrölt olasz durumbúzadara
- Pasztörizált egész tojás
- …és semmi más.
Elkészítés
A tagliatellét és a tagliolinit géppel készítjük, majd bronzformákon extrudáljuk mint minden más hosszú tésztát.
Töltött tészták
Egy friss raviolo töltelékének felfedézése az ajándéknyitáshoz hasonló élmény. Amikor eltávolítjuk az első réteget, minden a szív és az ízek felé fordul, amik majd elárasztják a szánkat.
Töltött tésztáink elkészítésénél legfőbb célunk, hogy kiegyensúlyozott ízeket alkossunk, de a tészta sem lehet kevesebb: elég erősnek kell lennie, hogy kibírja a forró vizet de simának, puhának és könnyűnek is.
Hozzávalók
- Őrölt olasz durumbúzadara
- Pasztörizált egész tojás
- A töltelék hozzávalói, úgymint: ricotta, spenót, sonka, sütőtök, friss pesztó, körte és gorgonzola, erdei gomba, szarvasgomba, párolt marhahús…
- …minden nap más!
Elkészítés
A raviolik és a tortellik tojásos tésztából készülnek, amit megfelelő vastagságúra nyújtunk, különböző töltelékekkel megtöltünk, végül a széleit lezárjuk. Gyors és precíz mozdulatokból áll össze ez a rituálé, és a tésztakészítő kezén múlik minden egyes raviolo vagy tortello végső formája. Mi szeretünk különböző formákat látni a tányéron: ez az igazi kézművesség.
Teljes kiőrlésű tészták
Régen a tészták teljes kiőrlésű vagy kevéssé finomított lisztből készültek. A teljes kiőrlésű búzadara feldolgozása bonyolultabb, de mindenki tudja, milyen előnyökkel jár egy kiegyensúlyozott étrendben: a teljes kiőrlésű durumdara rostokban gazdag, amik a korpában, vagyis a külső rétegben találhatók meg, ami fontos ásványi sókat is tartalmaz.
Hozzávalók
- 100% teljes kiőrlésű olasz durumbúzadara
- Víz
- …és semmi más!
Elkészítés
Mind a hosszú, mind a rövid teljes kiőrlésű tésztákhoz -melyeket bronzformákon extrudálunk- pont a megfelelő mennyiségű vizet kell adni, hogy géppel dolgozható legyen, de ne legyen túl nedves. Ezt a munkát ugyan nem rég óta, de annál nagyobb szenvedéllyel végezzük nap mint nap, hogy olyan tésztát kínálhassunk, mint hajdanán volt, kompromisszumok nélkül. A legjobb teljeskiőrlésű tésztaformák a bucatini és a fusilli.
Asztalhoz!
A friss tésztának gyors főzésre van szüksége. Éppen ezért nálunk csak pár percet kell várnod a tésztádra, ráadásul tésztáinkkal és szószainkkal hosszú előkészítés nélkül lehet kész vacsorád otthon.