2 Spaghi Budapest

Friss olasz tészta 2 Spaghi Budapest

Friss olasz tészta

A 2 Spaghi, 2012 óta, a legelső Friss Tésztabár Budapesten, amelyet a friss tészta iránt elkötelezett olasz fiúk alkottak és vezetnek. Olaszországban a “farsi due spaghi” kifejezés egy családi vagy baráti körben elfogyasztott gyors és könnyű étel szinonímája. Ez pontosan az, amit nálunk találtok: egy gyors és tápláló étel, friss tésztából elkészítve, házi szószok, néhány tradícionális sütemény, egy jó kávé….. és sok olaszosság!

A tésztakészítés mindennapos és tiszteletben tartja a hagyományainkat: olasz durumbúzából készült liszt, friss alapanyagok és sok szenvedély. Minden tésztánkat bronz formákon húzzuk át, nem használunk színezékeket és mesterséges aromákat, sem tartósítószereket. A szószainkat minden nap úgy főzzük, mint otthon. Amikor megrendeltek egy fogást, a friss tészta pár perc alatt megfő a forró vízben, fejest ugrik a szószba, átveszi az ízeit és végül a tányérotokra kerül. Így, ahogy van, egyszerűen és autentikusan.

Hozzávalók és szenvedély

Szeretjük a friss tésztát. Szeretjük a hagyományunkat.

Ahogy az otthoni hagyomány tanítja, friss és természetes termékeket használunk, amelyek követik a szezonalitás és az elérhetőség elveit, annak érdekében, hogy egyszerű, finom és egészséges tésztát kapjunk. A fűszereket, zöldségeket, gyümölcsöket és húsokat gondosan kiválogatjuk, hogy tányérjainkon frisseséget és egyedi ízeket kínálhassunk. Csak olasz ricottát és érlelt sajtokat használunk az ízesítéshez és a töltelékekhez. Csak olasz aprított paradicsomot a szószokhoz. És végül, a durumbúzalisztünk -szintén olasz- az egyetlen, ami megadhatja a tökéletes állagot a végső fogásnak. Pédául: Pesztónkhoz friss bazsalikomot, fokhagymát, extraszűz olívaolajat, Grana Padano D.O.P.-ot, fenyőmagot és diót használunk. Casarecce tésztánk csak durumbúzadarából és vízből áll. Casarecce al Pesto… Ha más összetevőket használnánk, nem lenne ilyen finom!

A gyártótól közvetlenül a fogyasztóig, garantáltan magas minőségű termék

Az ügyfeleinkkel való közvetlen kapcsolat lehetővé teszi számunkra, hogy megfeleljünk mindenki egyedi igényének. Minden nap más tésztákat és szószokat találtok, amit otthon is elkészíthettek vagy akár helyben, családias környezetben is elfogyaszthattok; mintha egy autentikus olasz otthonban lennétek: a miénkben. Ha különleges kérésetek van, különleges alkalmakra vagy eseményekre, legfeljebb 2 nap alatt elkészítjük az általatok kért tésztát.